Auteurs
Contact

Onze auteurs

Anita Heuveling van Beek

Anita Heuveling van Beek (Amsterdam, 1951) studeerde klinische psychologie aan de VU in Amsterdam. Ze werkte in verschillende psychiatrische instellingen en in het Pieter Baancentrum en tenslotte 12 jaar in een tbs-kliniek.

Bart Collard

Bart Collard (1988) is criminoloog en terrorisme-deskundige. Hij schrijft een proefschrift aan de Universiteit Leiden en publiceert bij Wynia’s Week en EW (Elsevier).

Syp Wynia

Syp Wynia is journalist en schrijver. Hij is oprichter van internetmagazine Wynia’s Week www.wyniasweek.nl en medeoprichter van Uitgeverij Blauwburgwal. Wynia werkte in Groningen, Den Haag en Brussel. Hij was lang politiek commentator en economisch columnist van weekblad Elsevier. Wynia was ook columnist van het tv-programma Buitenhof en van BNR Nieuwsradio. Bij Blauwburgwal publiceerde hij het boek Tegen de onzin (2020) en 70. Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland. (2023).

Hans Werdmölder

De antropoloog en crimino- loog Hans Werdmölder (1951) schreef verschillende boeken. Zijn boek Marokkaanse lieverdjes (2005) werd in 2008 bekroond met de prijs van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie.

Paul Hekkens

Paul Hekkens (1959) woont in Maastricht en is opgeleid als cultureel antropoloog en algemeen econoom. Hij doceerde economie in het voorgezet onderwijs, hoger beroepsonderwijs en was ook werkzaam als docent aan de Universiteit Maastricht. Sinds enkele jaren is hij publicist.

Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas verzorgt webinars, openhaardsessies en lezingen. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken.
Hij wordt geroemd om zijn ‘optimisme en inspiratiekracht ‘(Frits Bolkestein), is ‘een wolk van een man’ (Mark Rutte) en de ‘vrolijke buitenboordmotor van ondernemend Nederland’ (Hans de Boer, VNO-NCW).

Wierd Duk

Wierd Duk (1959) is historicus, journalist en schrijver, is een van de bekendste en meest besproken journalisten van Nederland. Hij werkte onder meer als correspondent in Rusland en Duitsland en is sinds 2017 reizend verslaggever in eigen land voor De Telegraaf. Duk is daarnaast veelvuldig te horen in radio- en tv-programma’s.

Arnout Jaspers

Arnout Jaspers (1958) studeerde natuurkunde in Leiden, publiceerde als wetenschapsjournalist onder meer in NRC Handelsblad en de Volkskrant en is columnist van Wynia’s Week. In 2023 verscheen zijn bestseller De stikstoffuik, die wekenlang de hitlijst van bestverkochte boeken in Nederland aanvoerde en de discussie rondom de strenge stikstofmaatregelen op gang bracht.

Coen de Jong

Coen de Jong (1969) studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en politicologie aan de Universiteit van Leiden. Hij publiceert op persoonlijke titel regelmatig over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, zoals in zijn recente boeken Dwingeland en Wokeland.

Roderick Veelo

Roderick Veelo (1964) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn journalistieke loopbaan in 1992 bij de VARA en werkte daarna als redacteur en presentator voor verschillende omroepen, waaronder de NOS en RTL Z. Sinds 2020 schrijft hij als zelfstandig journalist columns voor De Telegraaf en presenteert hij met Bert Brussen de TPO Podcast.

Michiel de Vries

Michiel S. de Vries is hoogleraar Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft een veelheid aan politici, directeuren en werknemers ondersteund, die werden geschorst of ontslagen vanwege meldingen over vermeend niet- integer of grensoverschrijdend gedrag. In zijn boek Kapot. Hoe vilein is de drugindustrie? openbaart hij praktijkvoorbeelden van nietszeggende beschuldigingen, suggestieve onderzoeksopdrachten en slecht onderbouwde conclusies op dit terrein.

Maaike van Charante

Maaike van Charante is geboren in de Schilderswijk in Den Haag. Sinds 2018 schrijft zij artikelen over politiek en maatschappij, eerder voor Saltmines.nl en tegenwoordig voor OpinieZ. com. Haar boek Het verdriet van de Schilderswijk beschrijft de teloorgang van de Schilderswijk in Den Haag.

Bina Ayar

Bina Ayar (1972) is historicus, redacteur en freelance journalist. Ze werkt onder meer voor HP/De Tijd en Wynia’s Week. In mei 2023 debuteerde ze met het boek De maakbare mens, waarin ze beschrijft hoe de maakbaarheidsmanie van de mens gepaard gaat met moralisme, controle en het verlies van vrijheid, verbinding en verbeelding.

Sander van Dam

Sander van Dam (@sandervandam2 op Twitter) is een twitterfenomeen die bekend is van zijn hilarische ‘vierluikjes’ waarin hij bekende en onbekende twitteraars betrapt op tegenstrijdigheden. Zijn boek Deugen voor de bühne zorgde voor veel reuring onder Nederlandse gebruikers van dit platform.